blog . funkt
блог за архитектура, дизайн, добри идеи
web development: www.mmwebworks.com ; W3C Valid

Ванюша

шие юргани, дюшеци…


На Опълченска 117, в блок известен като „блока на банките“, се намира един малък цех за ръчно изработени юргани и дюшеци „Ванюша“. Пълнят ги с дреб, синтетика или истинска вълна, залагат на „класиката“ и дългия си опит. Плат какъвто искате си занесете. И да знаете, че Ванюша въобще не е някаква измислена руска принцеса, а едрата леля от снимките. Ванюша крои, шие, пише цени, чичкото върху масата разчепква вълната, а симпатичният дядо е всъщност майсторът. Не знам защо намирам за толкова очарователни такива запазили се във времето места, без всякакви белези на маркетинг, но непоклатимо намърдали се между банките.

Не знам и дали това е носталгия някаква или тези хора са толкова заредени с енергия, че успяват да я предадат нататък. Поръчахме си дюшеци. И пак ще си поръчаме, струва си!

one day later: дюшека е готов!

3 Responses to “Ванюша”

  1. kalina :

    strahotna ideia… blagodaria za spodelianeto na info-to:) (adres, etc.)

  2. snujolin :

    Много отдавна искам да си поръчам дюшек-олдскул ,но незнаех каде.Благодаря много за полезната информация :)

  3. роси :

    Привет и от мен! Много съм ви благодарна за този материал и информация, защото имам много гъши пух, който отдавна исках да направя на пухени завивки и ето – сега вече знам къде в София да го направя!!! Още веднъж – благодарности!

Leave a Reply