blog . funkt
блог за архитектура, дизайн, добри идеи
web development: www.mmwebworks.com ; W3C Valid

квадратна къща

с квадратни прозорци

Продължавам да се чудя, какво им е лошото на бункерите… Напишете „бункер“ или „bunker“ в google, търсете изображения и вижте на какви находки ще попаднете. А това на картинката не е бункер, а къща. Въпреки, че ако се построи такова, хората ще си казват „Какъв е този бункер?“. Цъкнете картинката за повече.

6 Responses to “квадратна къща”

 1. joroboro :

  браво къщето е симпатично! много ме радва третирането на прозорците! има обаче и някои неща дето ме притесняват у тва къще … знам че в работна фаза ще ги изчистите. та:
  1)-или блея или няма трапезария- требе да се яде щото „ранъта праи бурбъта“ !!!
  2)- монолитни стени 25см. и след тях не е котирана дебелина на изолация въздух и окачена фасада, ама е видно че е по-малка от тази на стените- на мене ми малее доста- за пасивна къща требе да гоните U на стени<0,15 та дори 0,10 което значи -ако изолациятя е мин. вата поне 20см. като му туриш и въздух за вентилиране и окачена фасада и е ти ги на 30-те см. та с 1 дума тези 15-тина см дето сте ги начертали требе да порастнат, за да е пасивна къщата.
  3) като гледам стълбата м/у партер и етаж след първото рамо на площадката некои по-висок ще си резне зелката у тавана- 300см – 5*17,64=211,8см – плоча с настилки(тури го 25)=186,8см.
  4)на етажа коридора след вратата на мастер бедрума може да го придадете към некоя спалня-гледам че искате да го светнете ама той и от към стълбището свети. ако му е малко и през тавана може да го светнете. така ми е малко като коридор към прозорец, към който отиваш, за да погледнеш света и да кажеш: АЗ НА ВАС М…. .. .. …!!!!
  И евала и за избора на фасаден финиш – много се пренебрегват дървените керемиди, а са яки и уютни. С тая визия къщата е уникална и дано се реализира така! УСПЕХ!

 2. maria :

  Йеее, Жоро, страшен си! Излови ни по всички линии :). Хаха, сега малко да се защитим:
  - има една странна по форма маса, не сложих столове, че нещо не открих удачен модел, спокойно! Храна ще има!
  - Понеже е предидейна фаза и въобще дебелините…. Иначе, ясно, че облицовката ще дойде поне на 15 см от стените. Колони също няма :)
  - Стълбата я имам на 3Д, ще ти покажа, че главата няма да я ударим!
  - Прав си за коридора на втория етаж. По принцип аз си мисля, че много яко би било, ако остане някаква част от този етаж като общо, незаградено пространство и … също, ако са 3 стаи, този коридор бих го придала.
  - И да те успокоя: няма да се строи. Това беше единия вариан на къща за Бистрица, клиентите избраха другия още на предидейно ниво. Това е на такъв етап и няма да отиде по-напред /за сега/. Но може някой да си го хареса и тогаваааааааааааааа………

 3. joroboro :

  ее Мими, стига бе да не съм някав лош ловец аз просто коментирам… не ловя никой. Не съм допускал че ще оставите къщата без трапезария или че няма да си изпипате детайлите на окачената фасада, просто коментирах тва дето видях. Иначе хич не ме успокоява, че няма да се строи – (да повтора)-много си ми харесва дървенко заоблено кубче (те нещата дето съм коментирал се оправят и са бели кахъри)и много по спокоино щеше да ми е да се строи – щеше да е интересна къща. Айде и да постнете одобрения вариант…

 4. maria :

  Жорооооооо :), страхотен си! Че ние за това ги пускаме тез неща, за да си ги коментираме! Давай и ти каквото се сетиш! Ще ми се да е по-жив тоя блог! Аз Марийко съм я пазарила да пуснем нейните творения, защото са доста вдъхновяващи :) Ако имаш идеи за нещо, казвай да пишем!

 5. joroboro :

  еее ха па сега ти … (изчервих се („от кръста нагоре“ )).
  Като за начало пуснете избрания вариант за тая къща .
  Иначе доколкото знам, само кажете кога да готвя пържолите, та да идвате с фотопапарака да отсреляш; квото ти е вдъхновяващо. Ама те хич не са архитектурни неща.
  Иначе е хубаво че може да се коментират вашите проекти – направо си мисля че е всеки дето се представя в интернет с няква форма на изкуство, трябва да остави възможност за обратна връзка (като тоя блог). иначе става нещо като онанизъм или тенис на корт с/у стена – изглежда уж наред ама липсва нещо важно… (тва последното хич няма да се сърдя ако го цензурирате). – пиша го щото се познаваме а няма да се сърдя ако не харесате махленския ми изказ щото не познавам аудиторията ви.

 6. maria :

  Слагай пържолите днес! :)

Leave a Reply