blog . funkt
блог за архитектура, дизайн, добри идеи
web development: www.mmwebworks.com ; W3C Valid

Supa Star – workshop

Накратко за заведението за бързи супи …

или супарник …

или супинариум …


Някъде в началото на януари ни потърсиха. И ни намериха.

Първоначално изпаднахме в шок, че ще трябва да запазим оранжевите мърляви плочки по пода, но за щастие ги сполетя изкъртване. И други подобни неща същото ги сполетя. Междувременно започнахме да бръмчим по най-странните складове в София – от апокрифните халета за шперплат, където като в „Матрицата“ ни насочваха по телефона къде да влезем /то си беше отключено и никой не го пазеше/, през производствени бази с размери на огромен СОЦ-завод с невероятната настилка от дървени павета,  до клошарските катакомби на църквата св. Параскева /строго охранявани/ и полу-здрави къщи където чичка-тарикат търгува с полу-здрави столове.

Тези, които си бяха купили стари столове с романтичната идея да ги върнат към живот после си ги боядисаха.

Около 50 пъти до Практикер, Баумакс и Бриколаж.

Зловещи неща извадихме от дупката под стълбата.

Дограмата си беше риск – за един ден се изредиха 5 бригади под стройна организация за да свършат следното: да се изкърти старата; да се сглобят и монтират новите талпи; да се достави витрината за супи, която през врата не минава; да се докарат и поставят стъклопакетите и всичко да се затвори за да не се налага Кристина да нощува там. Дръжката си е дело на Илиан.

Краси нареди паркета така, че никъде няма нужда от цокли. Дори го подчертахме със зелено.

Явор направи мебелите и още 100 неща, защото беше единствения, който никога не го мързи.

Рисунки по стените.

Карираните винили се закрепиха от втория път /не гледайте за дефекти/.

Защо в България има такъв проблем с енергоефективни крушки с кръгъл балон и 2700К? Кабелите са само бели или черни. Защо никъде не се продава мебелен шперплат? Няма обикновен балатум, който да не е с безумна шарка. Талпи 5/45/450 см само по поръчка. Дървените столове, произведени у нас са с безумен дизайн – уверете се сами, а производителите друго не искат да правят.

След като ви подсказахме доста идеи за бизнес и производство, отидете да изядете по една супа на ул. Цар Иван Шишман No8 и кажете дали успяхте да видите ентусиазма във всеки един елемент. И поздравете Хари за вкусната храна.

Ето и една порция картинки:

www.supastar.bg; facebook: Supa Star